Mukavaa vapaapäivän viettoa

Työt ovat alkaneet viime viikolla opetuksien merkeissä ja kyllä on aivan mahtavaa opettaa vaatetuunausta ja ompelua. Opettaminen on niin hauskaa, ettei se tunnu edes työltä! Eikä tämä siis tarkoita sitä, että suhtautuisin opettamiseen välinpitämättömästi vaan innostun valtavasti, kun kurssilaisilla on niin erilaisia projekteja. Saan uppoutua niihin täysillä ja nautin siitä!

Töiden lomassa on välillä mukava viettää vapaapäivää vaikkapa hyvien kahvien merkeissä. Kävin muutama viikko sitten tyttäreni Elsan kanssa kahveilla paikallisessa kahvilassa eli Roihuvuoren Riossa.
Kahvilan tunnelma on mukava, tuotteet laadukkaita ja olen saanut siellä myös aina ystävällistä palvelua. Pidän todella paljon Roihuvuoren Rion sisustuksesta: siihen on käytetty tyylikkäitä kierrätyskalusteita ja hieman rosoinen sisustus tuo mieleeni suosikkikaupunkini Budapestin baarit. Kuvauspäivänkin cappucinot olivat hyviä ja porkkanakakku suorastaan suli suuhun.


Keskitalvella päivä on vielä melko lyhyt ja varsinkin pilvisenä päivänä kuvausaikaa on näin melko vähän. Siirryimmekin kuvaamaan asuani kahvilan ulkopuolelle, jotta valoa olisi tarpeeksi. Vaikka pidänkin kirkkaista perusväreistä, joskus on mukava pukeutua rauhallisiin sävyihin. Miesten 70-luvun liituraitapuvun takki on päätynyt käsissäni minulle sopivaksi jakuksi. Aito skottikiltti on lyhennetty pohjepituisesta mitasta kevyemmäksi. Olen kokeillut hametta erilaisten jakkujen kanssa ja olen tullut siihen tulokseen, että mahdollisimman lyhyt jakku sopii laskoshameeseen parhaiten. Liian pitkällä jakulla laskoshame näyttäisi raskaalta.

Jakun helmassa on vetoketjun puolikkaat ja kyllä, voin liittää helmaan (18 cm korkean) helmakappaleen! Koska pyrin käyttämään materiaalit aina mahdollisimman tarkasti, olen käyttänyt liituraitapuvun housumateriaalin hameeseen. Liituraitajakkupuku oli ylläni pitkästä aikaa eilen ja se tuntui tauon jälkeen kuin uudelta! Täytyy etsiä jakkupukuun vielä täydellinen paita(pusero) ja kuvauttaa jakkupuku jossain kivassa paikassa. Minulla saattaa ollakin työn alla juuri täydellinen paitapusero jakkupukuun...
Palaamme asiaan siis myöhemmin :)


Laskoshameet kannattaa yleensä lyhentää yläpäästä eli ei helmasta. Laskostetun helman ompelu on vähintäänkin vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta tehdä siististi lyhentämisen jälkeen. Tässä hameessa on hapsureuna, joka on todella helppo tehdä. Hapsureuna on ohut ja näin helma on kepeä ja liikkuva jopa täysvillaisessa hameessa. Sovita hame sopivan mittaiseksi ja merkitse lyhennyskohta. Leikkaa merkin kohdalta. Ruutukankaan leikkuu on helppoa kun voi seurata kankaan raitoja! Ompele suora ommel 2 cm päähän leikkuureunasta. Sitten vain purkamaan eli pura langat ompeleeseen saakka. Suora ommel pysäyttää liestymisen eli että kangas purkautuisi lisää. 


                                                                                                                                                Kuvat: Elsa Väisänen

Roihuvuoren Rioon kannattaa matkustaa pidemmältäkin. Tapaat siellä myös meitä mukavia roihuvuorelaisia!

Mukavaa talvipäivää juuri sinulle!

- Aija
Kommentit

 1. Hienoa, että päätit avata oman blogin iloksemme! Kaikkien maanmainioiden tuunausideoidesi lisäksi arvostan sitä, että tuot esille oman asuinalueesi hyviä puolia ja kiinnostavia kohteita. Ihanaa kevään odotusta ja tavataan kursseilla!
  Tuula N.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olisipa mukava tietää, missä päin tapaamme kurssin merkeissä. Huomenna alkaa vaatetuunauskurssi Etelä-Helsingin kansalaisopistossa ja helmikuun aikana kursseja on määrä alkaa Vaasassa, Lohjalla ja Kauniaisissa. Maaliskuussa on Vantaan toisen kurssin aloituksen vuoro ja Mustasaaren kurssi on vielä kesäkuun alussa. Vaatetuunaus ON maailman hauskin harrastus ja opettaminen on aivan fantastista työtä!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään