Aurinkoisen syyspäivän asu/ Outfit with a cape for autumn 
 Tein kolme vuotta sitten kirppikseltä löytyneestä välikausitakista viitan. Lyhensin takkia ensin noin kymmenellä sentillä, jotta sain tehtyä viittaan uuden kauluksen. Viitan hihaosio on tehty avaamalla takin hihasaumat. Hihakappaleen takaosa on kiinnitetty viitan takasivuun. Rakenne on toisaalta yksinkertaien, mutta vaati ensin oivalluksen.


Hameen materiaalit ovat tietysti kierrätettyjä. Löysin kirpparilta siniset lautailufarkut, jotka värjäsin mustiksi. Leikkasin materiaalista hamekappaleet ja ryhdyin sommittelemaan kappaleisiin nahkakuvioita. Vanhasta nahkatakista löytyi juuri sopivan jämäkkää materiaalia. Hameen kuvioissa on perheeni syntymävuodet ja yhdistin vuosiluvut labyrinttikuvioilla.

Koska nahkatöissä ei voi käyttää nuppineuloja, liimasin kuviot ennen ompelua Uhu Power- liimalla. Kuviot on ommeltu Coatsin Nylbond- langalla.  Hame on herättänyt paljon huomiota ja minulta yritettiin ostaa se, kun käytin sitä ensimmästä kertaa. Kuvioiden leikkuuseen ja ompeluun kului reilut 20 tuntia eli en myynyt hametta :)


Suosin yleensä laukuissa aitoja materiaaleja, mutta hankin tämän keinonahkalaukun parilla eurolla laukun värin vuoksi. Viinipunainen väri on yksi pitkäaikaisista suosikeistani. Tein laukkuun mokkanahkaisen tupsun eli jotain aitoakin tässä on.

-Aija     


                                                            Photos: Väne Väisänen                        

 

  

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään