Juhlakauden vintagelaukkuja

                     
 
                                                              
Pikkujoulukausi on nyt kuumimmillaan ja itsenäisyyspäiväkin lähestyy. Asusteet ovat melkeinyhtä tärkeitä kuin juhla-asu: asusteilla voit joko täydentää asun tyyliä tai sitten voit
"nyrjäyttää "asun tyyliä räväkästi.  Klassisen asun voi siis muuttaa hauskemmaksi esimerkiksi jollakin katseet pysättävällä laukulla. Yllätykset ovat varsinkin rennoissa juhlissa tervetulleita!
 
 

Kuten yleisesti tiedetään, olen ollut pitkään kirppisfani. Niinpä minulla on melkoinen kokoelma erilaisia vintagelaukkuja. Niinpä ajattelin, että nyt olisi hyvä aika esitellä muutamia juhlalaukkuaarteitani.  Tällä kertaa tutustumme vaaleisiin laukkuihin, jotka tuovat valoa pimeään vuodenaikaan. Jos sinulta puuttuu laukku juhlaan, ota yhteyttä niin katsotaan löytyykö minulta apua siihen. Olen joskus lainannut laukkujani tarvitseville. Ainakin mieheni mielestä minulla on laukkuja enemmän kuin laukkukaupassa keskimäärin. Vaaleista helmistä ommeltu laukku on hankittu kirpputorilta viidellä markalla.
    
 Olen yleensä vanhojen laukkujen kuntoon tyytyväinen, mutta joskus ne kaipaavat hienovaraista kohentamista. Kuten tämä laukku, joka oli hankittaessa huonossa kunnossa. Uusin  metallilaattojen alla olevan sinisen kankaan. Metallipäällisestä  puuttui paikoin paloja joten siirtelin niitä siten, että pinnasta tuli siisti. Miltä olisikaan näyttänyt juhlalaukku, jonka kunto olisi ollut kehno?  Sehän olisi pilannut juhlijan illan! 
Joskus siis kannattaa olla pikkutarkka. Laukun sisäosa on alkuperäinen ja sieltä löytyy teksti: "MESH WHITING & DAVIS CO. BAGS, Made in U.S.A" Laukku maksoi taannoin KaivarinKanuunassa 8 euroa. Metallilaattalaukku näyttää yllättävän modernilta! 
    Muovi on auttanut meitä viime vuosikymmeninä paljon, mutta nyt muovista on tullut kasvava ongelma. Muovia kertyy eläinten sisuksiin ja ruokaketjun kautta myös ihmisiin. Tämä laukku lienee ajalta, kun muovi oli vielä uudehko keksintö: pinnat voitiin pitää muovin avulla puhtaina ja kiiltävinä. Tuskin tämänkään laukun vaalea satiinipäällys olisi säilynyt vuosikymmeniä tahrattomana ilman muovipäällystä. Laukku on hankittu markka-aikana kymmenellä markalla. Laukun kiinnitysklipsinkuunaavat strassit!
                                                                                                                  Photos: Elsa Väisänen
 

Itsenäisyyspäivä on työllistänyt minua useina vuosina, sillä kansanedustaja Jutta Urpilainen on tilannut minulta tuunatun iltapuvun itsenäisyyspäivävastaanotolle vuodesta 2012 lähtien. Nyt on siis kuudes kerta kun tuunaan Jutalle hänen vanhasta iltapuvustaan uuden. 
Ensi viikon alussa päätämme, minkälainen iltalaukku tuunaamaani iltapukuun sopii: vanha, lainattu vai minun (kierrätysmateriaalista) tekemäni.


- AijaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään