Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään


Kuten olet ehkä huomannut, tämä on kierrätystyyliblogi. Pidän nostalgisista vaatteista ja asusteista. Sekoittelen yleensä eri aikakausien vaatteita jotten näytä aikakoneesta putkahtaneelta. Toki myös hiustyylillä ja jalkineilla voi modernisoida vintagevaatteita.

 

Tämä takki on minulle erittäin rakas, sillä takki kuului Elsa-mummolleni, joka nukkui pois jo vuonna 1981. Minulla, kuten kaikilla on omat lempivärini eikä tummanruskea kuulu niihin. Koska halusin saada takin käyttöön, päädyin koristelemaan takin hihat kukonaskelkuvioilla saadakseni takkiin terästystä ja väriä. Kuviot on leikattu pieneksi jääneestä mokkanahkatakista ja tekniikka on sama kuin aiemman postaukseni "vuosilukuhameessa". Olen kiinnittänyt kuviot ensin Uhu Power- liimalla ja sitten ommellut ne Coatsin Nylbond- langalla. Vaihdoin takin alkuperäiset tummanruskeat napit kultakeskustaisiin ruskeisiin nappeihin. Muutoin takki on alkuperäinen. 1970-luvun takkiin sopii saman aikakauden irrallinen turkiskaulus.

 

 

 

 

 

 

Jotta kuviot pysyivät linjassa, harsin purettuihin hihakappaleisiin pysty- ja vaakalinjat. Hihojen kukonaskelkuviot ovat toistensa peilikuvia. Kaikki on mahdollista kun ei tyydy valmiiseen kankaaseen vaan kuvioi sen itse.

                                                                    Photos: Väne Väisänen

 


Arvostan myös menneiden vuosikymmenten laukkuja. Suomalaisvalmisteinen Honko- merkkinen laukku on konjakinväristä nahkaa. Laukusta löytynyt pääsylippu ajoittaa laukun 1980-luvulle. Laukun aiempi omistaja oli käynyt laukku mukanaan "Muoti+ kauneus"- showssa ja messuilla ja pääsylippu oli maksanut 49 markkaa vuonna 1986. 
 
Koska kirpputorit eivät 80-luvun nousuhuumassa olleet niin yleisiä kuin nyt, voimme päätellä laukun olleen messujen aikaan melko uusi. Laukussa on paitsi kaunis muoto myös huikean hienot messinkiyksityiskohdat kahvoissa. 15 euroa oli pilkkahinta tällaisesta laukusta!!!! 

-Aija

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television