Kuusenvihreä takki

Aivan pian on aika rauhoittua joulun viettoon.  Koska olen kierrättäjä, olen hankkinut läheisilleni lahjoja pääosin kirpputoreilta ja osan olen tehnyt itse. Ajatus korvaa määrän tässäkin:)

Mahtavaa, että kohta on muutama vapaapäivä, jolloin voi vaikka ulkoilla. Asun Roihuvuoressa lähellä merta joten pääsen helposti merenrantaan kävelylle ja näin tein myös pari päivää sitten.
Kuvauspäivän tuuli oli hyytävä, mutta onneksi minulla oli ylläni saksalaisvalmisteinen villakangastakki. Takki on peräisin 60-luvulta ja takin hankintaan liittyy hauska yksityiskohta. Ostin takin budapestiläisestä vintageliikkeestä nelisen vuotta sitten heinäkuussa. Talvitakkia oli aika kummallista sovittaa, kun päivän ulkolämpötila oli noin +30 astetta.

 


 Ostopäätökseen vaikuttivat takin hieno kuusenvihreä väri, moitteeton kunto ja edullinen hinta (euroiksi muunnettuna noin viisi euroa).  Juuri polven peittävä mitta on siro ja kuitenkin tarpeeksi pitkä peittämään alla olevan polvipituisen hameen.
Kuten olette ehkä huomanneet, en vältä vaatteita, joissa on  turkisyksityiskohtia. Tässä takissa on minkkikaulus, jonka voi kiinnittää hakasella rengasmaiseksi kaulukseksi. Lämmin ja tyylikäs yksityiskohta.Löysin tällä viikolla SPR:n Kontista Itäkeskuksesta 67-merkkiset kiilakorkonilkkurit kympillä. Itäkeskuksen Kontti on yksi suosikkikirpputoreistani: myymälä on siisti, henkilökunta ystävällistä, valikoima vaihtuu usein, vaatteet ovat huippusiistejä, hintataso on edullinen ja tuotto menee hyvään tarkoitukseen.  Nilkkurit olivat käyttämättömät, joten joulun jälkeen täytyy käyttää kengät luottosuutarillani. Suutari Alladin Kaivokadulla on Helsingin paras suutari, joka laittaa kenkiin uudet korkolaput alkuperäisten tilalle. Monien kalliimpienkin kenkien pohjassa on tehtaan jäljiltä joskus vain paikoilleen liimatut korkolaput, jotka ovat liukkaat ja eivätkä kestä käyttöä. Uudetkin kengät kannattaa siis kierrättää käyttöön suutarin kautta. Kiilakorko on muuten hyvä korkokenkävaihtoehto: killakoroilla tuntuu tukevammalta kävellä kuin muilla korkkareilla.

Rauhallista joulun aikaa juuri Sinulle!

- Aija
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään