LasihallitunnelmiaKävimme mieheni kanssa tutustumassa Hakaniemen Lasihalliin. Lasihalli on Hakaniemen hallin väistötila Hakaniemen hallin remontin aikana. Hakaniemen halli on minulle Helsingin ainoa oikea kauppahalli, sillä siellä on lämmin ja konstailematon tunnelma. Mietin etukäteen, että Lasihalli olisi tunnelmaltaan kalsea, koska halli on niin moderni. Turhaan pelkäsin, sillä Lasihallissa oli kotoisa tunnelma kuin Hakaniemen hallissa ikään. Lasihalli tuo jollain tavalla mieleeni Kööpenhaminan kauppahallin (Torvehallerne). Lasihalliin ovat siirtyneet remontin ajaksi myös suosikkiliikkeeni eli Reitin Kala, Reinin Liha ja Juustoliike Lentävä Lehmä.
Lasihallissa on puistonpenkkejä, joilla voi levähtää ostosten lomassa. Lasihalli on lasikuutio, joten sisätila on valoisa ja näkymät aukeavat mukavasti Hakaniemen torille.
Pilvistä päivää piristää murretunkeltainen jakku. Hardob-merkkinen jakku on valmistettu 80-luvulla Länsi-Saksassa ja materiaali on ohutta villakangasta.  Istutin hihat uudelleen, jotta sain hartialinjaa hieman "normaalimmaksi". Kavensin olkalinjaa kahdella sentillä ja muutos oli hämmästyttävä. En enää nauranut peilikuvalleni :) Hame on mustaa nappanahkaa ja malliltaan hivenen kellotettu.  Hameen asennemateriaali terästää myös jakun hieman romanttista tunnelmaa, joka syntyy puhvihihoista. Tässä on oikeastaan yksi pukeutumiseni perusajatus: otetaan joku klassisen kiltti vaatekappale ja yhdistetään siihen tyyliltään hieman rosoisempi vaate. Myös kengillä saa asuun reippautta. Dr. Martensin maiharit ovat loskakeleissä mitä parhaat jalkineet, sillä nahka kestää hyvin. Pakkasjalkineiksi Martenseista ei ole. Jos lämpötila painuu kymmeneen pakkasasteeseen, pohjat jäätyvät ja muuttuvat superliukkaiksi.
Olen nähnyt kirpputorivaatteissa koko joukon erilaisia hihoja. Tässä jakussa on yksi hienoimmista: puhvihihan laskosten lisäksi hihan keskiosassa on eräänlainen vastalaskos, jonka pohja on mustaa villakangasta. Tällaisia yksityiskohtia on turha hakea nykyvaatteista. Vaatteet kun pitää nykyisin tehdä mahdollisimman halvalla.
                                                                                       Kuvat: Väne VäisänenJakku tuntuu taas kuin uudelta. Koska jakku on materiaaliltaan täyttä villaa, se on minulla käytössä vain talviaikaan. Lisäksi hain jakun viime viikolla pesulasta. Jakku oli siis ollut alkutalven poissa käytöstä koska se kaipasi huoltoa. Katson kirpputorilla aina vaatteen materiaalin ja harkitsen tarkasti, kannattaako ostaa vaatetta, joka pitää pesettää kemiallisesti. Tämä jakku oli aikanaan värinsä, mallinsa ja materiaalinsa perusteella täysin vastustamaton eikä kemiallinen pesetyskään siis haitannut minua. Olen ollut erittäin tyytyväinen Pyykkipoika-pesulaan, mutta minun piti löytää hyvä pesula myös kävelymatkan päästä kotoani. Se löytyikin Herttoniemenrannasta, kun selvitimme, mihin voisimme viedä mieheni  lempi-liivipuvun pesetykseen. Liivipuvusta tuli Ompelimo Modan pesulassa kuin uusi joten uskalsin viedä keltaisen vintagejakkuni samaan paikkaan.  On uskomatonta, mitä pesetys tekee villakangasvaatteille! Kankaan tuntu on nyt aivan omaa luokkaansa. Eikä tahrattomuuskaan haittaa :)


Toivottavasti sait hyödyllisiä vinkkejä tästä postauksesta! Uusia juttuja on luvassa jo ennen
viikonloppua :)


- Aija

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään