Kylmässä talvisäässä hieno hattu on pääasia!Minulla on ollut harvinainen viikonloppuvapaa ja on pitänyt kiirettä.  Perjantaina maalasimme tyttärieni kanssa heidän huoneensa. Vaaleanpunaiset (muttei silti räikeät) seinät muutettiin viileiksi vaaleanharmaiksi. Tyttäremme ovat siinä mielessä onnekkaita, että heillä on maalaustaitoinen äiti ja remonttitaitoinen isä. Näin huoneen tyyliä voi muuttaa helposti ja melko usein olemme näin tehneetkin. Viimeksi huone oli maalattu vain puolitoista vuotta sitten.  Pelkkä maalausremontti ei riittänyt vaan pistäydyimme myös Ikeassa hakemassa mm. viherkasveja, kynttilöitä ja hyllyn. Meillä on kierrätystavaroin sisustettu koti, johon tyttöjen huoneen skandinaavisen pelkistetty tyyli tuo virkistävän lisämausteen.


Tänään on ollut mahtavan kirkas talvipäivä ja purevasta viimasta huolimatta oli mukava käydä kävelyllä. Talvipukeutumiseen kuuluu olennaisesti hattu. Minä en ole varsinainen hattuihminen ja lyhytrajainen kampauksenikin vaikeuttaa hatun valintaa. Löysin hattuasiaan ratkaisun reilut viisi vuotta sitten. Costolla oli pop up-kauppa ja löysin sieltä hatun, joka peittää hiukset kokonaan olematta kuitenkaan pipo. Malli on nimeltään "Fayu". Ostin marraskuussa toisen "Fayun". Päädyin mustaan hattuun ja viininpunaiseen tupsuun.
Costo tekee hatut ylijäämämateriaaleista ja ne valmistetaan huolellisesti. Hattujen ideana on, että tupsun voi vaihtaa. Yleensä näkee, että Coston hattujen tupsut ovat eri väriä kuin hattu itse. Minä pidän viininpunaisesta ja se sopii hyvin minun kaikkien talvitakkieni väriskaalaan. Aiemmin hankkimaani "Fayuun" hankin kaksi tupsua mutta tällä kertaa tyydyin yhteen.Arvostan hatussani paitsi sen huolellista toteutusta ja kierrätysajatusta, myös hyvää suunnittelua. Lyhyt lippa on Coston hattujen tavaramerkki. Se on pukeva kehys kasvoille ja lippahan myös suojaa. Kirkkaalla säällä lippa suojaa auringon säteiltä ja räntäsateessa kaikki taivaalta tuleva ei valu silmiin.
                                                                                                Kuvat: Väne Väisänen


Äitini näki mustan hattuni joulun aikaan ja hän ihastui hattuun sen verran, että hän tilasi itselleen mustan "Fayun" viininpunaisella tupsulla Coston nettikaupasta. Olen siis melkoinen tyylivaikuttaja myös lähipiirissäni :)


Olen niin ylpeä, kun voin sanoa kertoa asuinpaikakseni Helsingin Roihuvuoren. Harvassa lähiössä on näin hyvät palvelut, mukavia asukkaita ja rento meininki. Tästä esimerkkinä on Voodoo Music Club. Ravintola HRH:n tiloissa kuukauden ensimmäisenä lauantaina kokoontuva klubi on tuonut yleisön eteen mielenkiintoisia nimiä musiikin eri laidoilta. Eilisiltanankin oli aivan huikea meininki, kun Voodoo Music Clubilla esiintyi Jimi Tenor ja Equally Stupid.
Jimi Tenor ei petä koskaan ja Equally Stupid oli tosi hieno uusi tuttavuus. Esiintymislavan pienuus ei tunnu haittaavan, kun muut puitteet ovat kunnossa. Sanotaan, että klubin äänentoisto on paras Kulosaaren sillan tällä puolella. Klubi-iltoja valaisee mahdollisuuksien mukaan ja talkootyöläisenä mieheni, kuva- ja valosuunnittelija Väne Väisänen. Pienessä ravintolassa valokalustoa on vähän, mutta taitava ammattilainen osaa tehdä tyylikästä jälkeä vähilläkin välineillä. Tämä ajatus linkittyy myös omaan tekemiseeni, sillä minäkin pelaan omissa projekteissani enemmän kekseliäisyydellä kuin rahalla.
 Yleisömenestys ei ole itsestäänselvyys lähiössä järjestetyille jazzkonserteille. Mutta kuten eilinenkin ilta osoitti, se on mahdollista.

-Aija

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään