SukkahousuvinkkiVaikka tämän postauksen otsikko on "Sukkahousuvinkki", ei kannata odottaa sukkahousuniksiä. Siis sellaista niksiä, joita on ollut Pirkka-lehdessä. Vai miten kätevältä (ja tyylikkäältä?) näyttää kaukosäädin, joka on tungettu sukkahousuihin?
Kaukosäädin toki pysyisi tallessa kun se roikkuisi sohvan käsinojalla sukkahousuissa mutta sukkahousut sukkahousuina ja kaukosäätimelle oikea säilytyspaikka :)


Hassuttelu sikseen, sillä minulla on myös asiaa.
Sukkahousut ovat välttämättömät varsinkin hameen käyttäjälle ja varsinkin kun on näin kylmä. Minä en pukeudu pitkiin housuihin vaikka olisi jopa 20 pakkasastetta, joten hyville sukkahousuille on tarvetta.
Talvisukkahousujen pitää toki olla lämpimät. Jotkut käyttävät talvella villasekoitesukkahousuja mutta minusta ne ovat sisällä hieman liian lämpimät. Minä arvostan myös sukkahousujen ulkonäköä. Suosin siten päämateriaalina polyamidia, joka on ulkonäöltään villasekoitetta sileämpää.
Löysin syksyllä sattumalta sukkahousut, joita voin lämpimästi suositella kaikille. Marks & Spencer  on ollut muutamissa Sokos-tavarataloissa muutaman vuoden ajan. Syksyllä osuin heidän asusteosastolleen ja sain myyjältä sukkahoususuosituksen. Kuulin, että "Body Sensor"- sukkahousut ovat ikäänkuin kaksikerroksiset. Näin taataan lämpimyys ulkona. Ylimääräinen lämpö ja kosteus taas pääsee kaksikerroksisuuden ansiosta haihtumaan sisätiloissa tehokkaasti, joten tuntu on miellyttävän viileä. Syksyllä ostin 40 denierin sukkahousut mutta kun keli kylmeni näihin kunnon pakkaslukemiin, ajattelin ottaa järeämmät aseet käyttöön eli lisää denierejä kehiin. Denierit ilmaisevat sukkahousujen paksuuden.
En ollut uskoa hintaa: kolmet sukkahousut maksavat vaivaiset 12,95 €.  Käyttöominaisuudet ovat aivan huippua ja laatu on mitä parhain. Sukkahousujen pinta on kestänyt jatkuvaa käyttöä ja pesua pesukoneessa. Mitoitus on todella mukava eikä vyötärökuminauhakaan ole liian napakka. Kuvan 60 denierin sukkahousujen materiaali on 91 % polyamidia, 8 % elastaania ja 1 % puuvillaa. 40 denierin sukkahousujen materiaalikoostumus on osapuilleen sama.

Muutama vuosi sitten löysin sukkahousut, jotka oli valmistettu pääosin kierrätyskuiduista. Petyin pahasti sukkahousujen laatuun. Pinta meni nopeasti todella epäsiistin näköiseksi. Kierrätystuotettakaan ei mielestäni kannata hankkia jos tuote on luokattoman huono.

Toki minuakin harmittaa, kun parsimisesta huolimatta sukkahousut tulevat jossain vaiheessa käyttöikänsä päähän. Kuulin Espoon työväenopiston taannoisella vaatetuunauskurssillani, että joku kurssilaiseni oli käyttänyt vanhoja sukkahousuja mattojen materiaalina eli oli leikannut niitä matonkuteiksi. Saat varmasti lähiseutusi kansalaisopistolta lisävinkkejä tästä. Otetaan vanhat keinot käyttöön eli kierrätetään rikkinäiset tekstiilit matonkuteiksi!

Joskus sukkahousuja löytää yllättävistä paikoista. Olin ruokaostoksilla Roihupellon uudessa Lidlissä ja sieltä löytyi kivat sukkahousut. 
                                                                                                         Kuvat: Väne Väisänen
Verkkosukkahousut ovat yksi ikisuosikkini. Näissä vaikutelma on ikäänkuin se, että olisi kahdet sukkahousut päällekkäin: alla 20 denierin sukkahousut ja niiden päällä verkkosukkahousut :) Paketissa lukee, että sukkahousujen paksuus olisi peräti 80 denieriä. Valitettavasti minulla ei vielä ole kokemusta näiden sukkahousujen kestosta. Jospa nämä kestävät yhtä hyvin kuin perinteiset verkkosukkahousut. Luulen kuitenkin, että nämä voisivat toimia jo ennen varsinaista kevättä, koska vaikutelma on kuin olisi ne kahdet sukkikset päällekkäin. Perinteiset verkkosukkahousutkin ovat muuten hämmästyttävän lämpimät, muttei niissä pakkasilla tarkene.

Suuntaamme kohta blogikuvauksiin. Kuvauspaikka on jokseenkin erikoinen. Odotan mielenkiinnolla, mitä saamme aikaan!

- Aija


Kommentit

  1. Joskus törmäsin artikkeliin, jossa puhuttiin noista M&S body Sensor sukkahousuista. Ensimmäinen ajatus oli, että jos nuo tosiaan toimii lämpötilaa tasaavana, niin tuollaisethan pitää heti hankkia. Kovat pakkaset on ne pahimmat, kun ulkona on oltava farkkujen alla jotkut pitkät kalsarit. Sitten kun tulee sisälle, niin välittömästi on hiki. Hankinta ja kokeilu intoa hieman kyllä jarrutteli epäusko tuotteen toimivuudesta, sekä se että olen mies. Sukkahousuja miehillä pidetään kuitenkin melkoisena vitsin aiheena, vaikka oikeastihan kyseessä on vain kalsarien ja sukkien yhdistäminen yhdeksi vaatteeksi. Silloin vielä asia unohtui, mutta täytynee ensi syksynä hankkia kokeiluun. Noitahan löytyi yli 100 Den versiona, mutta tuollaiset 40 tai 60 olisi varmaan hyvät ensin kokeiltaviksi kelien viiletessä. Shortien alla lisälämmikkeenä nuo olisi tietysti hyvät, mutta ei taida ihan rohkeus riittää siihen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään