Taitava kampaaja pelastaa sinut huonoilta hiuspäiviltä!Lyhythiuksiset naiset tietävät, kuinka tärkeää on löytää hyvä kampaaja. Vaikka lyhyitä hiuksia leikataankin useasti (minä käyn kampaajalla noin viiden viikon välein), hiustenleikkaus pitää suorittaa ammattitaidolla. Näin huonoja hiuspäiviä ei tule heti kun hiukset kasvavat hiemankin tai jos leikkuuväli jostain syystä pitenee.

Minulla on ollut lyhyet hiukset 25 vuoden ajan. Laskin, että sinä aikana minulla on ollut kuusi kampaajaa. Kun tyttäreni olivat vielä pieniä, tuntui tärkeältä löytää kampaaja läheltä kotia. Näin kampaajareissuun ei tuhraantuisi liikaa aikaa. Kampaamo löytyikin Roihuvuoresta ja olen ollut Salon Verden asiakas arviolta 13 vuotta. Salon Verden edellinen omistaja Päivi toimi kampaajanani lähes koko tuon ajan. Taitavaan ammattilaiseen syntyi vuosien saatossa hyvä suhde. Päivi siirtyi viime vuoden lopussa muihin hommiin, mutta onneksi uusi kampaaja löytyi läheltä. Salon Verden Anne oli nähnyt minua naapurituolissa kun olin käynyt hiushuolloissa ja kampaajan vaihdos sujui ehkä siitäkin syystä kivuttomasti. Anne ymmärsi täysin kampaukseni painopisteet ja hiustenleikkuu oli jo ensimmäisellä kerralla aivan täydellinen!  Salon Verden löytää osoitteesta Roihuvuorentie 26 (Helsinki) ja puhelinnumero sinne on 09-782239.

 

Se, että hiukset on kammattu otsalta taaksepäin toimii kuin kasvojenkohotus :)  Ylöspäin suuntaava kampaus piristää koko olemusta.


Minulla on onnekseni (kuulemma) hyvät luontaiset hiusrajat, säännöllisen muotoinen pää ja vahvat hiukset. Nämä ominaisuudet vaaditaan tähän hiusmalliin. Ehkä ripaus rohkeuttakin tarvitaan, onhan hiusmallini melko lyhyt.
Kuvauspäivänä pukeuduin siniseen talvitakkiin asustettuna värikkäällä turkisboalla. Turkisasuste on hankittu Polar Turkiksen loppuunmyynnistä. Boassa on hyödynnetty turkkien leikkuujätteitä, jotka olisivat muuten päätyneet roskiin.
Takkini on valmistettu Suomessa 1980-luvulla. Ihastuin takin mahdollisuuksiin, hienoon väriin ja kauniiseen kankaaseen. Olen tehnyt takista ajattoman muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä.
Takista on poistettu kaulus ja takahelmaa on kavennettu jotta takista saatiin suoralinjainen. Hihoissa oli alunperin laskokset. Poistin laskokset eli hihat on istutettu uudelleen.

Takin materiaali on poikkeuksellisen hyvä: 35% villaa, 20% laamaa, 20% mohairia, 15% polyamidia ja 10% polyesteriä. Mikäli haluat itsellesi lämpimän talvitakin, tarkista että takissa on ainakin 75% villaa. Villa suojaa kylmältä ja villa hylkii vettä. Tämän takin laamanvilla on on tavallista villaa pehmeämpää ja mohairvilla taas antaa kankaalle kiiltoa. Tekokuituja on hyvä olla mukana, jotta kangas kestäisi paremmin. Vaikka täysvillaiset (ja varsinkin kashmirvillaiset) takit ovat ihania, ne eivät valitettavasti kestä pitkään siisteinä. Onneksi pehmeäkään villakangas ei kuluessaan sentään nyppyynny kuten tekokuidut, mutta pinta kuluu ikävän nukkaiseksi. Nuhjaantuneenkin villakangastakin voi tietysti kierrättää: siitä voi tehdä ohuempaan tai vähemmän villaa sisältävään talvitakkiin irtovuorin.
                                                                                               Kuvat: Väne Väisänen


 
 Kaulukseton takki antaa asustamiselle paljon mahdollisuuksia. Tämä ajaton takki kestää aikaa ja käyttöä!


-AijaKommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään