Bag organizerVaikka laukku miellyttäisi sinua ostohetkellä, saatat kaivata laukkuun lisää sisätaskuja.  Ja entäpä sitten kun tulee kesä ja siirrytään kangaskassin käyttäjäksi: avaimet, lompakko, kännykkä, bussikortti, kuulokkeet, huulipuna, kynä, puuteri, käsirasva... kaikki tarpeelliset tavarat ovat yhdessä kasassa kassin pohjalla eikä mikään löydy helposti :(


Ratkaisu laukun tai varsinkin kassin kaaokseen on laukkulokerikko eli bag organizer! Minulta pyydettiin bag organizer -kurssia viime syksylle joten ryhdyin tuumasta toimeen eli suunnittelin kierrätysmateriaaleista tehdyn laukkulokerikon. Olin säästänyt rikki menneen sateenvarjon, koska sateenvarjon kangas oli minua miellyttävää leopardikuviota. Minulla on tapana säästää mitä kummallisimpia materiaaleja ja nyt kannatti taas olla nuuka :) Lokerikon idea on, että sen voi siirtää laukusta toiseen.

Sateenvarjokankaat ovat yleensä  polyesteriä ja vieläpä ohutta sellaista. Kangas ei siis itsessään riitä lokerikon materiaaliksi. Minun tekemässäni lokerikossa on parketinalushuoparunko. Huoparunko pysyy mukavasti ryhdissä. Parketinalushuopa on kierrätyskuitua ja sitä myyvät ainakin rautakaupat. Lokerikon näkyvät osat eli sisä- ja ulkopuoli ovat leopardikangasta. Parketinalushuopa toimii myös eräänlaisena iskuneristäjänä eli kännykkäkin pysyy ehjänä kun sille suunnitellun taskun sijoittaa lokerikon sisäpuolelle.

Näin hyvässä järjestyksessä tarpeelliset tavarat kulkevat lokerikossa! Ja mahtuisi lokerikkoon lisääkin tavaraa! Tein lokerikkoon myös vetoketjullisen keskitaskun esim. avaimille. Sateenvarjossa on rajallisesti materiaalia joten vetoketjutasku on tehty aniliininpunaisesta kankaasta. Näin sateenvarjomateriaalia riitti mahdollisimman moneen muuhun taskuun ja aniliininpunainen myös raikastaa leopardikangasta mukavasti.

Netistä löytyy valtava valikoima lokerikkoja, mutta mielestäni hauskinta on suunnitella ja ommella lokerikko itse: taskut voi mitoittaa ja sijoittaa kuten haluaa. Ja mikä parasta: materiaalikin on kierrätettyä.
        Puuvillakassi ja bag organizer odottavat toisiaan malttamattomina. Aivan kohta tapahtuu...
 

                                                                                                          Kuvat: Alli Väisänen
Ja näin lokerikko sujahtaa puuvillakassiin! Olen todella tyytyväinen lokerikon ulkonäköön joten hieman harmittaa, kun se menee kassin pohjalle piiloon. Laukkulokerikkokurssini oli muuten syksyllä Kauniaisten kansalaisopistossa ja kyseistä kurssia on pyydetty ainakin Hiiden opistolle Lohjalle.


Kävin eilen kampaajalla ja kampaaja-asiani on taas hieman muuttunut. Minähän vaihdoin kuukausi sitten kampaajaa ja nyt kampaajani Anne on siirtynyt toiseen kampaamoon. Onneksi uusi kampaamokin on Roihuvuoressa. Näin minun ei tarvitse säätää kampaajareissua yhtään enempää kuin aiemminkaan. Roihuvuoressa on hauskoja satuaiheisia kadunnimiä ja uusi kampaamoni Hiushuone Lumikki on nimensä perusteella samoilla linjoilla. Todella mukava ja kotoisa kampaamo ja minun luottoihmiseni siellä on siis parturi-kampaaja Anne Nykänen.


Kävin tänään stailauskeikan vuoksi muutamassa Helsingin keskustan liikkeessä hakemassa kuvausvaatteita asiakkaani maanantain lehtikuvauksiin. Kävelin pitkin Fredaa nauttien auringonpaisteesta ja seisahduin Kenkä-Pekan näyteikkunan kohdalle. Ikkunassa oli niin monta kivaa jalkinetta, että piti astua sisään myymälään. Varsinkin kun talvijalkineissa oli reilut, jopa 40 pinnan alennukset. Palvelu oli kerrassaan fantastista: erittäin asiantuntevaa ja miellyttävää. Eikä tuntunut, että jalkineita myydään minulle väkisin. Kirjoitan tätä nyt uudet nilkkurit jalassani :) En voinut vielä ottaa näistä kuvaa, koska päivänvalo hiipui. Onpahan sinulla sitten jotain, mitä odottaa :)
Kuvittele: kuvionahkaiset (kuviot on kaiverrettu!) mustat välikausinilkkurit, joissa on raidalliset pohjat. Pohjien väreinä beige ja sininen. Pohjien väritys on persoonallinen, hienovarainen ja ajattoman tyylikäs.  Nilkkurit ovat italialaiset ja niiden merkki on Nicola Benson.


Mukavaa viikonloppua! Minulla viikonvaihde sujuu mukavasti töiden merkeissä: olen opettamassa Lohjalla (Hiiden opistolla) vaatetuunausta. Kiva viikonloppu siis tiedossa!

- AijaKommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään