Vintagelaukkuperheeni uusin (italialainen) jäsen


Tarkistan kirppareilla aina laukkuhyllyn tarjonnan ja olen näin löytänyt tosi monta vintagelaukkua. Käytän yleensä käsilaukkua, jossa on lyhyet kahvat ja sellaisia on yleensä erityisesti vanhoissa käsilaukuissa. Käsivarrella kannettava käsilaukku on ajattoman tyylikäs  ja laukkua voi kantaa kädessä tai käsivarrella. Raskas olkalaukku taas saattaa pilata sekä takin olkalinjan että kantajansa ryhdin.

Suosin laukuissa aitoja materiaaleja eli nahkaa. Nahka patinoituu kauniisti kun taas keinonahka kulahtaa siten, että siitä tulee lähinnä törkeän näköinen. Kirppareilla näkee muuten sen, että suuri osa edullisista nykylaukuista on keinonahkaa. Kirppareille vyöryy siten pääosin keinonahkaisia laukkuja. Laadukkaita nahkalaukkuja näkee aniharvoin ja tilaisuuteen kannattaakin tarttua aina kun se on mahdollista.


Löysin muutama viikko sitten Uffista linjakkaan italialaisen vintagelaukun. Laukun merkki on Pistore. Ihastuin laukun kulmikkuuteen, metallisiin yksityiskohtiin, laadukkaaseen nahkaan ja siihen, että laukku on järkevän kokoinen (28 x 24 cm) olematta silti suhteettoman kookas minulle. 160 cm pitkälle ihmiselle mittasuhteet ovat erityisen tärkeitä. Laukun hinta, 15 euroa oli lähinnä naurettava.
Laukku sopii mukavasti myös tyttärieni huoneen vaaterekin vaatteisiin. Tyttärilläni on kuvanmukainen väriskaala eli nudemaisia sävyjä, pastellisävyjä ja vaaleita sävyjä. Eli klassisia sävyjä ilman voimakkaita kuvioita. Joissain vaatteissa on hentoja kukkakuvioita tai raitoja. Tummanruskea laukku kävisi värinsä puolesta myös heille :)
Laukussa on klipsikiinnitys. Kengät ovat hiljattain hankkimani Nicola Benson- nilkkurit. Tässä kuvassa nilkkurit näyttävät tummansinisiltä, mutta myyjä ja kenkien laatikon teksti kertoivat, että sävy on musta. Oli miten oli, jalkineet ovat mielestäni kivat!
Laukussa on kauniit yksityiskohdat: klipsiosan yläreuna on suora, mutta sen kaarevat messinkikoristeet seuraavat kylkien lokeroiden linjoja.
Huomasin vasta muutaman päivän käytön jälkeen, että laukussa on klipsiosan ulkopuolella myös syvät lokerot. Sinne mahtuu kätevästi mm. kännykkä. Laukun pohjassa on erikoiset, pitkulaiset "tassut".


                                                                                Kuvat: Alli Väisänen

Nilkkureissa on liskomainen pintakuvio ja hauskasti raidoitetut pohjat. Klassisten jalkineiden pieni twist!
Kokeilin, miltä minun vaatteeni näyttävät tyttöjen huoneen rekissä. Rekkikin on jo ehtinyt vaihtaa paikkaa huoneessa. Tässä on suppea vaateotos, joka kuvastaa vaatetyyliäni ainakin värien ja kuvioiden osalta. Pidän kirkkaista perusväreistä, minulla on enemmän kuviollisia kuin yksivärisiä vaatteita, metallinhohto käy ja mustavalkoisuus tarkoittaa minulle yleensä kukonaskelruutuja tai hauskaa grafiikkaa. Selkeät kuviot kuten suuret pallot ja rusetit miellyttävät minua kukkakuvioita enemmän. Suosin kukkakuvioissa mieluummin suurikokoisia kukkia kuin pikkukukkia. Mitkään näistä eivät kuitenkaan ole ehdottomia periaatteita, sillä pukeutuminen on iloinen fiilisasia!                                                                    Kuvat: Väne Väisänen                                                                    

Suunnittelimme juuri tämän illan menun. Tänään on Earth Hour eli valot sammutetaan ilmaston hyväksi klo 20.30. Kynttiläillallisemme menu koostuu papuburgereista, lantturanskalaisista, jogurttidipistä ja salaatista. Mieheni lähti kauppaan ja lisäsin kauppalistaan myös kynttilät :)


Aion tänään roudata turkit varastoon. Vaikka tulisi kylmiä päiviä, aurinko lämmittää jo sen verran, ettei kaikkein paksuimpia talvivaatteita enää tarvita.
Sovitin eilen yhtä 70-luvun välikausitakkia ja odotan innolla, että voisin pukeutua siihen. Takin kangas on keskisinistä, keskivahvaa 100 % villaa. Fiksasin eilisiltana myös yhtä aiemmin tuunaamaani välikausitakkia ja totesin, että olen tehnyt siihen noin kuusi vuotta sitten sellaiset hihat, että ne näyttävät nyt jopa trendikkäiltä. Postaan ainakin "trendihihaisen" takin blogiini lähiaikoina. Mahtavaa viikonloppua ja muistathan osallistua Earth Houriin!

- Aija
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään