Hanami-tunnelmia ja punainen kasarijakku
Eilen oli Roihuvuoren Hanami-juhla. Sää suosi tapahtumaa ja päivä oli tosi kiva. Suurin osa Kirsikkapuiston kirsikkapuista oli valitettavasti kukkinut, muttei se tuntunut haittaavan paikalle tulleita ihmisiä. Ja kylläpä ihmisiä olikin paljon!
En ihmettele suurta yleisömäärää, sillä tapahtuman tunnelma on aivan uskomattoman mukava. Mietimme illalla muiden talkoolaisten kanssa, miten ihmeessä näin suuren yleisömäärän tapahtumassa voi olla niin rauhallista.
Juhlassa oli jälleen kaksi esiintyjälavaa. Toisella pidettiin lajinäytöksiä ja ohjelmalavalla tutustuttiin japanilaiseen kulttuuriin musiikki- ja tanssiesitysten keinoin. Minun tehtäväni oli hoitaa ohjelmalavan juontohomma.
Sain pikahälytyksellä itselleni myös juontajaparin. Tapana kun on ollut, että puheet spiikataan myös japaniksi. Etsuro Endo hyppäsi hommaan ja yhteistyö sujui mainiosti.

Koska sää oli hieman viilentynyt kuluneen viikon huippulukemista, päätin pukeutua pitkähihaiseen yläosaan. Se oli tarpeen vaikka olikin tosi lämmintä. Aurinko paistoi koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta ja jakku suojasi ihoani auringolta. Ja mikä jakku minulla olikaan ylläni:
Yves Saint-Laurentin tomaatinpunainen puuvillajakku 80-luvulta. Jakku on minun leveähartiaisin yläosani - olkasaumalla on pituutta 15 cm ja olkatoppaukset ovat massiiviset ja kulmikkaat :)
Sain jakun pari vuotta sitten entiseltä vaatetuunauskurssilaiseltani ja olen ajoittain pukenut jakun ylleni. Koska olkalinja on niin massiivinen, vaatteeseen on pitänyt tutustua rauhassa. Käytin jakkua ensimmäistä kertaa julkisesti viime viikolla ja se on nyt yksi lempijakuistani :) 
                                                                                                 Kuvat: Väne Väisänen


Vaikka lavaohjelma oli tiivis, ehdin välillä jutella tuttujen kanssa. Tässä me keskustelemme Börjen kanssa ja näköjään olemme asiasta samaa mieltä koska huidomme samaan suuntaan :)

Eilinen Roihuvuoren Hanami-juhla oli aivan mielettömän kiva tapahtuma! Kiitos kaikille mukavasta seurasta!


- Aija


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään