Keväisissä perintövaatteissa Tallinnassa
Minulla on ollut niin paljon kiireitä, etten ole ehtinyt postata tänne mitään vähään aikaan. Kohta arki rauhoittuu, sillä opetukset ovat nyt paketissa tämän kevään osalta. Eilen oli kevään viimeinen iltaopetus. Olo on hieman haikea, koska opetus on niin mahtavaa työtä. Toisaalta on mukavaa, että lähiaikoina voin suunnitella työaikani itse. Niinpä uskoisin ehtiväni postata tänne juttuja kesällä useammin kuin viime aikoina.Kävimme vappuaattona Tallinnassa. Reissu oli itseasiassa vanhemman tyttäreni synttärireissu. Onneksi ehdimme juhlinnan lomassa ottaa myös muutaman asukuvan. Olemme viime vuosina käyneet Tallinnassa harvakseltaan. Kaupunki yllätti minut positiivisesti, joten ehkä tulemme jatkossa käymään siellä hieman useammin. Reissu oli tosi kiva, vaikka sää oli melko viileä. Nyt viileys tuntuu kaukaiselta, tällä hetkellä kun helle hellii meitä :)


Matkavaatteiksi Tallinnaan valikoitui oikea perintösetti: äidinäitini takki, isänäitini huivikauluspaita, äitini vanha laukku ja kirppishame.
Minulla on hankala suhde beigeen. Toki se on tyylikäs ja ajaton sävy, mutta minulle jotenkin liian vaisu. Tuntuu kuin beige vaate imisi minusta kaiken energian. Kannattaa muistaa, että kuten kaikissa väreissä, myös beigessä on erilaisia sävyjä ja onhan neutraali sävy toisaalta hyvä tausta muille väreille. Älä siis lähtökohtaisesti torju edes omaa inhokkiväriäsi vaan anna sille reilu
mahdollisuus!
Löysin takin viime keväänä ja päätin, että takkia pitää käyttää - väristä huolimatta. Niin paljon takilla on tunnearvoa. Huivikauluspaidassa on kirkkaanvärisiä, suuria kukkia mustalla pohjalla. Paita on aitoa 70-lukua. Sekä musta että kirkkaat sävyt terästävät takin ilmettä mukavasti. Olen pitkään rakastanut huivikauluksia ja solmin huivikauluksen aina sieväksi rusetiksi. Se on ehkä tätimäistä mutta samalla ah, niin hienostunutta!
Hame lienee peräisin 80-luvun ja 90-taitteesta ja piristin sitä etuosan napeilla. Näin hameesta tuli pirteämpi. Tallinnan mukulakivikaduilla matalat (kävely)kengät ovat järkevä valinta. Siniset reikänahkaiset kävelykengät ovat Tamariksen. Kävin muutama viikko sitten Korkkari 37:ssa ja löysin itselleni peräti kahdet nahkakengät. Korkkari 37 myy nimensä mukaisesti lähinnä numeroa 37 olevia malli- ja näytekenkiä. Liikkeessä on aivan häkellyttävän suuri valikoima sesongin kenkiä ja sen lisäksi sieltä löytyy erilaisia laukkuja.

Koska kirkkaat värit piristävät beigeä takkia, valitsin asuun punaisen laukun. Laukku on äitini vanha ja se on itseasiassa ns. beauty box. Laukun sisällä on erilaisia lokeroita ja kuminauhalenkkejä erilaisille kauneustuotteille.Tilava laukku on erityisen mainio kaupunkireissulla. Kaikki tarpeellinen mahtuu mukaan ja säilyy hyvässä järjestyksessä. Pidän laukun väristä, skarpista muodosta ja toki sillä on myös paljon tunnearvoa. Äitini on hankkinut laukun 70-luvun alkupuolella.Mummoni vanha takki on valmistettu 60-luvulla ja se on crimpleneä eli polyesterkangas on tehty langasta, joka on valmistettu kierrekiharrusmenetelmällä. Eläväpintainen kangas on yhtä viehättävä kuin Tallinnan vanhan kaupungin näkymät!                                                                              Kuvat: Väne Väisänen Tätä kirjoittaessani ulkolämpötila on kavunnut jo yli 23 asteen, vaikka on vasta aamupäivä.  Aion nauttia ihanasta päivästä ja suunnittelen kesän työhommia ulkona. Olen alustavasti puhunut tyttärieni kanssa, että kuvaamme myös jonkun kesäisen asun tänään. Pitää siis valita joku kiva kesäasu monista vaihtoehdoistani! Vaikea, mutta kiva homma :)


- Aija 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään