Hyvää joulua ja hyvää uutta vuotta 2019 sekä lista kevään kursseista/ Season´s greetingsSyyslukukausi on nyt paketissa ja olen oikein ilahtunut siitä, että kurssilaiset ovat olleet niin tyytyväisiä minun kursseihini. Nyt on mukava pitää muutaman viikon tauko ennen uuden lukukauden aloitusta.

Olen viime päivinä raivannut työhuonettani (viimeinkin!) ja olen tehnyt muutamia joululahjoja läheisilleni.  Itsetehdyt lahjat on tehty kierrätysmateriaaleista. En oikeastaan ymmärrä, miksi ihmiset stressaantuvat niin paljon joulun alla. Minulle on kaikkein tärkeintä rauhoittua joulun viettoon läheisteni kanssa. Rakastan joulua ja lahjojen antamista, muttei ole mitään mieltä sännätä päättömänä paikasta toiseen joululahjoja etsien. Vähemmästäkin joulunalustunnelma kärsii. Rauhoittukaa, hyvät lukijat älkääkä sortuko varsinkaan kertakäyttökulttuuriin edes jouluna.


Kävimme mieheni kanssa viime viikonloppuna katsomassa, miltä läheisessä venesatamassa näyttää näin talvella. Kuvaushetkellä ei ollut vielä juurikaan lunta, mutta tunnelma oli silti varsin talvinen.

Petroolinsininen takki oli alunperin 60-luvun sisäturkki. Takki oli alkujaan pohjepituinen ja pitkähihainen.  Lyhensin loppusyksystä takin helman sekä hihat. Minulla oli viime talvena melkein samanlainen takki, mutta sen pehmeä villakangas tuli tiensä päähän joten tein uuden takin pitkävartisille käsineilleni.
Sain nahkahameen naapuriltani. Lyhensin hametta muutamalla sentillä ja tein hameeseen uuden (=pidemmän) halkion. On huomattavasti mukavampi kävellä nopeasti kun hameen takahalkio mahdollistaa pitkienkin askelien ottamisen.

Takki oli siis sisäturkki eli siinä lammasvuori. Takki oli sekä erittäin painava että superlämmin joten päätin viime talven lopulla purkaa takin kahteen osaan: villakangasosaan ja lammasturkkiosaan. Lyhennettyyn villakangastakkiin pitikin sitten ommella uusi vuori ja päädyin uuteen kankaaseen, koska siinä oli näin mahtavan hieno väritys.

Kirjavan vuorikankaan alla piilee sekä tuulta pitävä kangas että aito villavatiini. Näin lyhytkin takki on lämmin ja tuulta pitävä.
Ja mitäkö tein takin alkuperäisestä lammasvuorista? Projekti on työn alla: teen turisvuorista osin raidallisen, lyhyen turkin. Maltan tuskin odottaa, että saan sen valmiiksi! Saatte sitten nähdä sen ensimmäisten joukossa.

Kevätlukukaudella 2019 pidän vaatetuunauskursseja seuraavilla paikkakunnilla:

-Helsingissä tammikuusta alkaen
-Vantaan Myyrmäessä tammikuusta alkaen
-Espoon Leppävaarassa (huom. uusi kurssipaikka) tammikuusta alkaen
-Klaukkalassa tammikuusta alkaen
-Lohjalla tammikuusta alkaen
-Kauniaisissa helmikuusta alkaen
-Vantaan Tikkurilassa maaliskuusta alkaen

Luennoin vaatetuunauksesta Pohjois-Suomessa Ylivieskassa ja Raahessa 6. ja 7.2.  ja olen mukana Helsingin Kaapelitehtaan Kässäfestareilla Vantaan aikuisopiston osastolla toukokuussa.
Opetan edelleen myös ompelua Järvenpään opistolla tammikuusta alkaen.
Postaan tarkemmat tiedot kursseista ja tapahtumista linkkeineen joulun jälkeen. 
                                                                                                                                                 Photos: Väne VäisänenToivotan kaikille rauhallista joulua ja onnea uudelle vuodelle 2019.
I wish you A Merry Christmas and Happy New Year 2019.  The next post will be also in English :)


                                      - Aija

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään