Hanki itsellesi kiva harrastus! /Get A New Hobby!

Hyvää alkanutta vuotta! Pidin joulun aikaan muutaman lepopäivän ja se rentoutti. Nyt on ollut jo reilun viikon ajan kovasti kiireitä. Olen siivonnut kotimme kaappeja, työhuonettani ja olen tehnyt rästiin jääneitä kierrätysprojekteja valmiiksi.
Tällä viikolla oli viimein määrä päästä ompelemaan uusia tuunausvaatteita, mutta taloyhtiössämme alkanut putkiremontti sotki suunnitelmat. Lähdemme pariksi päiväksi evakkoon, koska talomme kellareissa sukitetaan pohjaviemäreitä ja sen vuoksi meillä on yli kahden vuorokauden kestävä viemärin käyttökielto. On hauskempaa lähteä asumaan Helsingin keskustaan kuin jäädä kotiin ilman perusmukavuuksia.
Kirjoitin tänään uuteen kalenteriini kevään kurssipäivät ja harmikseni huomasin, että olen buukannut yhdelle päivälle kaksi työjuttua. Kyllä sotku selviää, koska keksin siihen hyvän ratkaisun.
Kurssilukukausi alkaa ensi viikolla. Opetan vaatetuunausta keväällä seuraavasti:
 

Etelä-Helsingin kansalaisopisto 
Vaatetuunauskurssi  joka toinen maanantai alkaen 14.1.2019

Vantaan aikuisopisto
Vaatetuunauskurssi Myyrmäessä (aivan aseman vieressä) tiistaipäivisin ajalla 15.1.-12.3.2019
 Huom! Tämä on ainoa päiväkurssini!

Espoon työväenopisto
Vaatetuunauskurssi kahtena viikonloppuna tammi-helmikuussa, aloitus 16.1.2019
Huom! Huomaa muuttunut kurssipaikka! Kurssi on Leppävaarassa eikä Olarissa kuten ennen.

Nurmijärven opisto
Vaatetuunauskurssi joka toisena torstaina Klaukkalassa alkaen 17.1.2019

Hiiden opisto
Vaatetuunauskurssi kolmena viikonloppuna Lohjalla, aloitus 24.1.2019

Kauniaisten opisto
Vaatetuunauskurssi kahtena viikonloppuna maaliskuussa, aloitus ke 13.2.2019

Vantaan aikuisopisto
Vaatetuunauskurssi iltakurssina tiistaisin Tikkurilassa ajalla 19.3.-14.5.2019

Opetan ompelua Järvenpäässä joka toinen keskiviikko alkaen 23.1.


Olen lupautunut olemaan mukana Kässäfestareilla Vantaan aikuisopiston osastolla pe-la 10.-11.5.2019 Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa.Sain mielenkiintoisen luentopyynnön viime syksynä Ylivieskan opistolta ja myös Raahe-opisto tarttui ideaan: suuntaan helmikuun alussa pohjoiseen luennoimaan vaatetuunauksesta mukanani kymmenittäin tuunausvaatteita! Luentoni on Ylivieskassa keskiviikkona 6. helmikuuta ja Raahessa 7. helmikuuta. Luento on hauska ja viihdyttävä puolitoistatuntinen eli tervetuloa viihtymään hyödyllisen aiheen parissa! Luentojen tiimoilta minua haastatellaan ja kuvataan ylihuomenna keskiviikkona Lännen Mediaan. Pitääpä miettiä, mitä kaikkea vien mukaani haastatteluun. Toimittaja toivoi, että minulla olisi joku kiva keskeneräinen projekti mukanani. Työhuoneeni on on ollut ajoittain poissa käytöstä putkiremontista johtuen, joten edellisessä postauksessa mainitsemani osin raidallinen turkkiprojekti on vielä kesken ja esittelen ainakin sen lehtijutussa :)
                                                                                                                                                           Photo: Väne Väisänen

Viime postauksen 60-luvun talvitakki alkuperäisenä ja vilautus kultalammasvuorista, josta olen tekemässä tyylikästä turkkia. Here you can see the original 60´s winter coat. It is the material that I used for the shorter version (that I posted before the Christmas). The lamb fur lining is the main material for my next short fur coat. I hope it will be ready after this week!Jos kannat huolta ilmastonmuutoksesta, sinunkin kannattaisi ryhtyä muokkaamaan vanhat
vaatteet uuteen uskoon. Mikäli tulet kurssilleni, saat taitavan ja innostavan opettajan ja mahtavan kivan harrastuksen :)En valitettavasti voi nyt kuvata tuoretta sisustusprojektiani, sillä päivänvalo hiipuu. Olen päällystänyt 70-luvun tv-tuolin verhoilukankaiden näytepaloista kootulla materiaalilla. Tuolissa on lähes 200 kappaletta eli työ vei paljon aikaa ja vaati pitkää pinnaa.  Kärsivällisyys kannattaa aina!
Above you can see a list of the places where I teach how to upcycle old clothes. Come along and you´ll have  a new hobby! Upcycling is the best hobby ever!
If you can´t come to my course, you can meet me in Kässäfestarit in Kaapelitehdas (Salmisaari, Helsinki) on May the 10th and the 11th. Kässäfestarit is a brand new DIY-festival.

-Aija

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään