Matkustan helmikuun alussa pohjoiseen luennoimaan/ I give two lectures in Northern Finland
Lännen Median haastattelu ilmestyi eilen ainakin Hämeen Sanomissa ja Turun Sanomissa lehtien Kuluttaja-sivuilla. Lännen Medialla on 12 lehteä, joten juttu saattaa ilmestyä monessa paikassa myöhemminkin. Toimittaja Pirjo-Liisa Niinimäki oli tehnyt hyvää työtä ja poiminut vuolaasta puhetulvastani keskeiset asiat talteen.Haastattelussa oli kuva mm. keskeneräisestä puoliturkistani. Tämän viikon alku on mennyt käynnistäessä kevään opetuskautta Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja tänään on vuorossa Nurmijärven Klaukkala. En ole siis ehtinyt edistää turkkia lainkaan, mutta saan vaatteen valmiiksi lähiaikoina.
Olen edelleen aivan valtavan innoissani opetushommasta: kurssilaiset ovat niin kiinnostuneita vaatetuunauksesta ja muutama kurssilainen on päättänyt osallistua peräti kahdelle kurssilleni! Fantastista!Koska turkki on keskeneräinen, ajattelin laittaa tähän kiusoittelevan kuvan projektista, niin näet ainakin, minkälainen värimaailma turkissa on.

                                                                                                                Photo: Alli Väisänen

Lämpimän ruskea on saanut seurakseen viileitä, sinisiä sävyjä. Siniset turkispalat ovat ylijäämäpaloja, jotka olen löytänyt Vantaan aikuisopiston lahjoituslaarista sekä luottopaikastani Turkishuone Valtoselta.

Helmikuu lähestyy ja olen jo miettinyt, minkälaisella matkalaukulla varaudun, kun lähden junalla kohti pohjoista luennoimaan vaatetuunauksesta. Olen päättänyt ottaa mukaani 100 litran vetoisen matkalaukun, jotta tuunattuja päällysvaatteitakin mahtuu mukaan.  Fyysinen vaatehan kertoo enemmän kuin hyvä kuva.
Jos asut Ylivieskan tai Raahen lähiseuduilla, merkkaa ihmeessä kalenteriisi tärkeät illat eli 6. ja 7. helmikuuta.  Luennoin vaatetuunausaiheesta otsikolla "Kivaa kierrättäen - tyylikästä tuunaten" Ylivieskassa keskiviikkona 6.2.2019 klo 18-19.30. Luento pidetään Elämystalo Artterissa, Lämpiössä ja luentomaksu on 7 euroa. Luennolle pitää ilmoittautua ja se kannattaa tehdä pikaisesti, jotta luennon toteutuminen voidaan päättää riittävän ajoissa. Vaikka luento on maksullinen, kannatan  osallistumista lämpimästi: puolitoistatuntinen pitää sisällään kymmenittäin eri tyylisiä vaatteita ja mukana on myös kekseliäitä kierrätysasusteita. Ja koska olen kuulemma niin sujuva puhuja, aika menee mukavasti. Olen kuullut luennostani ja vaatevalikoimastani sellaisia kommentteja kuten "Nyt tuli niin paljon tuunausideoita, että päässä surisee positiivisesti!" ja "Tämä oli mielenkiintoisin luento, jolla olen ikinä ollut". Seitsemän euroa on mielestäni mitätön maksu tällaisesta luennosta! 
Siirryn torstaina 7. helmikuuta luennoimaan Raaheen.
Raahen luennolla on sama otsikko kuin Ylivieskassa eli "Kivaa kierrättäen- tyylikästä tuunaten"
Luento pidetään Raahen Kauppaporvarin Fregatti-salissa 7.2.2019 klo 17-19.30. Luennolle on vapaa pääsy. Tervetuloa Ylivieskaan tai Raaheen kuuntelemaan viihdyttävää luentoa ja nappaamaan kymmenittäin tuunausideoita!
I have been really busy because the spring term 2019 has now begun in Helsinki, Vantaa and Espoo. In the photo you can see a sneak peek of my fur coat. Warm brown sheep fur coat has cool, blue stripes made of surplus material. I hope to get the fur coat ready before I travel to the north to give lectures in Ylivieska and in Raahe in February. 

I decided to take a big suitcase with me to Ylivieska and Raahe. 100 litres suitcase should be big enough!


-Aija 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään