Vaatetuunaus kiinnostaa: Raahen ensi viikon luento siirretään isompaan saliin!/ My upcycling lecture in Raahe is in Raahesali!

Odotan ensi viikon luentoreissua innolla, vaikka nyt on ollut kovasti työkiireitä. Viikonloppu meni opettaessa vaatetuunausta Lohjalla, tänään on iltakurssi Helsingissä, huomenna päiväkurssi Vantaalla, torstaina iltakurssi Klaukkalassa ja viikonloppu menee Espoossa. Olen monesti sanonut, että opetus on mahtavaa työtä, joka ei tunnu työltä. Ainakaan siinä mielessä, että siinä ei minun mielestäni ole lainkaan haittapuolia. Kaikki on mukavaa: ilmapiiri, innostuneet ja mukavat ihmiset, mielenkiintoiset projektit sekä sopivasti kiirettä ja haasteita.Matkustan siis ensi viikolla Ylivieskaan ja Raaheen luennoimaan vaatetuunauksesta. Luennointikin on hauskaa työtä! Ennen reissuun lähtöä haluan saada valmiiksi yhden uuden farkkuhameen sekä sen palaturkin. Keskeneräisestä palaturkista on kuva edellisessä postauksessani. Ylivieskan luento on keskiviikkona 6.2. Elämystalo Artterissa klo 18-19.30. Elämystalo Artteri löytyy osoitteesta Ratakatu 14. Luennolle on vielä vapaita paikkoja. Kannustan erityisesti kaikkia naisihmisiä (ikään ja tyyliin katsomatta) tulemaan kuuntelemaan luentoani, mikäli käsityö, ompelu, kierrätys, tuunaus, pukeutuminen, tyyli ja ekologisuus kiinnostaa. Ja ketäpä ei kiinnostaisi :)
Raahessa luennoin torstaina 7.2. klo 17-19.30. Luento pidetään Raahesalissa, koska aiemmin ilmoitettu sali on yleisömenestyksen vuoksi liian pieni. Raahesali on suuri sali, joten sinnekin mahtuu paljon asiasta kiinnostuneita ihmisiä. Olisi kiva, jos molemmissa paikoissa olisi tupa täynnä!
Luennon aineistoon sisältyy myös muutamia kierrätysasusteita. Vaatteiden ja erityisesti puseroiden brodeeratut vaatemerkit  hankaavat ihoa ja monesti ne ratkotaankin pois vaatteen niskasta. Merkkejäkään ei kannata laittaa roskiin, sillä niillä voi koristaa vaikkapa pikkulaukun. Laukussa on suunnilleen sata merkkiä.

                                                                                    Photo: Väne Väisänen
              Olen tehnyt laukun arviolta kuusi vuotta sitten.  Havahduin siihen, että olen tehnyt viime vuosina paljon hauskoja tuunausvaatteita ja kierrätysasusteita, mutten ole laittanut niiden kuvia someen. Ehkäpä tässä someasiassa pitää viimeinkin terästäytyä. Esiteltävää kun on niin valtavan paljon!

Lately I have been busy: I have been teaching how to upcycle old clothes in Lohja on the weekend, tonight I will teach in Helsinki, tomorrow afternoon in Vantaa, on Thursday evening in Klaukkala and next weekend in Espoo. Teaching is so much fun: nice people, pleasant atmosphere, nice projects and time passes quickly because I am so occupied.I am really looking forward to going to Ylivieska and Raahe next week. I give a lecture "Kivaa kierrättäen, tyylikästä tuunaten" on clothes upcycling in Ylivieska on the 6th of February starting at 6 PM. The lecture fee is 7 €.  I think it is worth it because you can get dozens of great ideas on upcycling clothes and accessories.
I will give the same lecture in Raahe the next day the 7th of February starting at 5 PM. Free admission!I just realized that I have created a huge amount of upcycled clothes and accessories during the past few years. But I have been VERY lazy to show them in social media. I have to work with that!

I made this small crossbody bag about six years ago. It has about one hundred recycled woven clothing labels. You really shouldn´t throw away anything!


-Aija


Kommentit

  1. No tuossapa kiva idea! Olen säästellyt myös vaatteista leikattuja merkkejä, mutta vielä ei ole tullut tehtyä niistä mitään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään