Tule tapaamaan minua Kässäfestareille tulevana lauantaina/ Welcome to meet me in Kaapelitehdas on the festival "Kässäfestarit"
Olen nauttinut viime päivien viileistä keleistä, sillä olen tänä keväänä kärsinyt tosi paljon siitepölyallergiasta. Sateet ja kylmät säät ovat vähentäneet koivun siitepölymääriä sen verran, että olo on ollut siedettävämpi. Allergialääkkeetkään eivät ole vieneet oireita, joten säätilan muutos helpotti oloa merkittävästi. Myös kevään edistyminen on nyt hieman hidastunut, mikä on hyvä. Kaikki kasvit eivät nyt ehkä kuki ennen varsinaista kesää. Onneksi Helsinkiin ei satanut lunta, vaikka lämpötilat ovat olleet lähinnä jäätäviä.


Helsingissä on mainio paikka, jossa kasveista ja vihreydestä voi nauttia ympäri vuoden. Talvipuutarhassa oli keväisenä lauantaina oikein mainio tunnelma: paikalla oli useita piknik-seurueita ja ainakin yksi hääpari otatti hääkuvia pihalla ja nostalgisessa lasirakennuksessa.


Recently I have suffered from severe allergy symptoms. Therefore I was happy when the temperatures went down in Finland at the end of last week. Luckily we didn´t get snow in Helsinki even though the temperatures felt freezing.

We have a wonderful inside garden in Helsinki. In The Winter Garden you can enjoy the plants despite the weather outside.Pidän graafisista kuvioista. Olin tosi tyytyväinen löytäessäni shakkiruudullisen jakun pihakirppikseltä muutama vuosi sitten. Jakku on peräisin ystävältäni ja hän oli hankkinut sen 90-luvun alussa. Lyhensin pitkän jakun ja nyt se on ajaton ja tyylikäs.I like graphic patterns. I found this checkerboard pattern jacket in a yard flea market some years ago. The jacket is from the 90´s and I made it shorter. Now the jacket is timeless and stylish.En yleensä käytä pitsisiä vaatteita, sillä ne tuntuvat hieman liian romanttisilta. Päätin yllättää itsenkin ja yhdistin jakkuun vintage-pitsitopin. Raikas vaalea toppi on hyvä kumppani mustavalkoiselle jakulle. Hienoa, että sain muutama vuosi sitten näin kivan vaatelahjoituksen!


I don´t usually wear lace garments. Somehow I find them to be too romantic for me. To my surprise I chose a vintage lace top with my graphic jacket.


Pidän topin kuvioista, sillä pitsi ei ole erityisen kukallinen vaan kuviot ovat pääosin rusetteja. Näin pitsikuvio ei ole liian romanttinen ja herkkä.

I like the patterns in the top: the patterns are more bows than flowers. Therefore the style isn´t quite so romantic.

The semester is coming to an end. I thank all the wonderful people who have attended to my courses. I hope to meet them again in the autumn. I will post a list of my courses for next semester soon.
Come and meet me in Kaapelitehdas on Saturday the 11th of May. The "Kässäfestarit" festival is about DIY and The Adult Education Institute of Vantaa has a department on the festival. I will be there on Saturday from 2 pm to 3.45 pm. See you there!Opetuskausi alkaa olla lopuillaan tämän kevään osalta. Kiitän kaikkia ihania kurssilaisiani tästä vuodesta ja toivon, että tapaamme vaatetuunauskurssilla taas ensi syksynä.  Opetan vaatetuunausta ensi lukuvuotena Etelä-Helsingin kansalaisopistolla, Vantaan aikuisopistolla, Espoon työväenopistolla, Kauniaisten opistolla, Nurmijärven opistolla, Järvenpään opistolla ja Hiiden opistolla. Julkaisen tarkemmat tiedot kursseista ja luennoista lähiaikoina.

Vantaan aikuisopistolla on oma osasto Kässäfestareilla tulevana viikonloppuna. Olen Vantaan aikuisopiston osastolla esittelemässä vaatetuunausharrastusta lauantaina 11.5. klo 14-15.45. 
Nähdään lauantaina!!!    -Aija

                                                                                         Photos: Väne Väisänen
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään