Vaatetuunaustyöpajat ma 17.6. Keskustakirjasto Oodissa ja tunnelmia Hanami-juhlasta/ Two workshops in the Helsinki Central Library Oodi on the 17th of June + vibes from the Roihuvuori Hanami-festival

Minulla on ollut viime aikoina tosi paljon kiireitä: olen tehnyt erilaisia remonttitöitä sekä ommellut vaatteita asiakkaille. Tämän kuun alussa juhlimme myös esikoistyttäremme lakkiaisia. Koska pidämme juhlien järjestämisestä, teimme tarjottavat itse. Blogin postaamiseen ei siten ole ollut aikaa.

 Minulla oli tarkoitus tehdä postaus myös Roihuvuoren Hanami-juhlasta heti juhlan jälkeen.  Toisaalta, parempi myöhään kuin ei ollenkaan :)


 Lately I have been busy with work and I haven´t had time to post anything here.  Our older daughter graduated from high school in the beginning of this month. We like to arrange partys and we made everything ourselves. Therefore no problems with spare time and no time for my blog!

In May I again hosted the stage on the Roihuvuori Hanami-festival. I meant to post my blog right after the festival in May but I didn´t have time to do it.  Better late than never :)

Roihuvuoren Hanami-juhla on niin lämminhenkinen, etten ihmettele yleisörynnistystä. 
Kevät yllätti juhlan järjestäjätkin, joten kirsikankukinta oli juhlien aikaan oikeastaan jo ohi. Onneksi otimme viime vuonna  kuvia samasta asusta kun kukinta oli parhaimmillaan!


Because of the warm spring the blooming of the cherry trees was basically over. Luckily we took photos of the same outfit last year when the blooming was at its best.

                                                                                                               Photos: Väne Väisänen Pidän asun graafisuudesta. Asu oli alunperin 70-luvun maksimekko ja tein siitä kaksiosaisen asun muutama vuosi sitten. Mahtavaa, että tätini oli säästänyt mekon ja lahjoitti sen vieläpä oikealle ihmiselle!

I like the graphic material. The outfit was originally a maxi dress from the 70´s. Luckily my aunt had saved the maxi dress and gave it to me!

Yleisötapahtumista puheen ollen, olen mukana Sitran ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämässä Onni oppia, ilo osata! -tapahtumassa Helsingin keskustakirjasto Oodissa ensi maanantaina 17.6. klo 12-18. Mielenkiintoinen päivä käsittää sekä luentoja että työpajoja. Tapahtumassa on kyse elinikäisestä oppimisesta ja minä olen todella hyvä ihminen vetämään vaatetuunaustyöpajoja: olen opettanut vaatetuunausta jo noin kymmenen vuoden ajan ja olen huomannut, kuinka paljon kurssilaiset nauttivat opetuksestani. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Koko tapahtuma on klo 9-20.


Kello 12-13.30 pidän vaatetuunausklinikan, jolle ihmiset voivat tuoda näytille kaapissa kutistuneita tai tylsiä vaatteitaan. Minä annan vinkit vaatteiden tuunaamiseen rautaisella ammttitaidollani. On hyvä saada tietää, riittävätkö klinikka-asiakkaan taidot vaatteen tuunaamiseen vai kannattaako vaate viedä ammattilaiselle. Olen ohjannut noin 4000 vaatteen tuunausta joten osaan keksiä tuunausideoita nopeastikin. Otan mukaani tuunattuja esimerkkivaatteita, jotta aihe havainnollistuu paremmin.

Kello 14-16 vedän t-paitatyöpajaa. Vanhan t-paidan voi somistaa trikoohapsuilla tai trikooleteillä. Typeränkin printtipaidan voi muuttaa huivilla tyylikkäämmäksi.

Kello 16-18 on solmiotyöpajan vuoro. Löysin vanhasta käsityölehdestä ohjeen, jolla neljästä solmiosta tehdään hauska huivi.  Mukaan kannattaa ottaa neljä toisiinsa sointuvaa, suunnilleen samanpaksuista solmiota. Solmiot kannattaa pestä, purkaa ja silittää etukäteen. Silkkisolmioista tehty huivi on sopiva ympärivuotiseen käyttöön, sillä sikki on hengittävä materiaali.

Mukaan työpajaan kannattaa ottaa omat ompelutarvikkeet ja tarvittavat materiaalit. T-paitaprojekteihin tarvitaan varsinaisen t-paidan lisäksi trikoomateriaalia hapsuihin (paidan leveydeltä) tai trikoosuikaleita letteihin. Jos haluaa somistaa printtipaidan huivilla, kannattaa varata mukaan t-paidan lisäksi myös t-paitaan sointuva huivi. Huivi voi olla silkkiä tai polyesteriä ja kooltaan sen tulisi olla vähintään paidan levyinen.

Huomaa, että työpajoihin pitää ilmoittautua ennakolta. Työpajatkin ovat maksuttomia ja käytössä on Oodin ompelukoneita ja saumureita. Eikä hätää, jos ompelutarvikkeet unohtuvat: varaan mukaani joitain tarvikkeita sekä ainakin raitatrikoota.

Jos joku asia askarruttaa työpajaa koskien, laita minulle viestiä niin yritän vastata mahdollisimman pian: aija.rouhiainen@designairo.com
Toivottavasti tapaamme maanantaina 17.6. Helsingin keskustakirjasto Oodissa!


Come and meet me in the Helsinki Central Library Oodi on the 17th of June at 12-18. Sitra and its partners will arrange an event called "Onni oppia, ilo osata!" about life time learning. The event is free and open for everyone.

At noon my upcycling clinic is open for 1,5 hours. I will give tips how to upcycle old clothes wheather they have shrunk in the wardrobe or if they look boring.

At 2 pm is time to fix old t-shirts.  You can alter your t-shirt with fringes or with braids. Or you can combine your print t-shirt with a silk scarf.

At 4 pm we will start the neck tie work shop. With four neck ties you can make a nice (and a bit bohemian) scarf.

If you have any questions about the work shops, don´t hesitate to send me email: aija.rouhiainen@designairo.com

Hope to see you in Oodi on Monday the 17th of this month!-Aija
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään