Hei, pitkästä aikaa! / Long time no see

Luulitko, että olen lopettanut bloggaamisen? Ehei, minulla vaan on ollut viime aikoina VALTAVAN PALJON TEKEMISTÄ EIKÄ OLE OLLUT AIKAA BLOGATA :(
Aloitetaanpa syyskuusta. Kurssini alkoivat ja totuttelin arkeen kivan ja pitkän loman jälkeen. Esikoistyttäremme hankki koiranpennun ja arki muuttui sen vuoksi vielä kiireisemmäksi. Tyttäreni koira on whippet: vilkas, seurallinen ja älykäs koira ilman pohjavillaa. Pohjavillan puuttuminen tarkoittaa, että koira tarvitsee takkeja kun keli on viileä. Kyse ei siis ole pelkästään koiran omistajan (tai hänen äitinsä) turhamaisuudesta :) Mahtavaa, että olen saanut alusta alkaen suunnitella ja ommella Uunolle erilaisia takkeja ja neuleita. Haastetta vaateasiaan on tuonut se, ettei whippet-pennulle löytynyt valmiita takkikaavoja joten minun piti tehdä ne itse. Lisäksi koiranpentu on kasvanut koko ajan reippaasti ja uusia vaatteita onkin pitänyt ommella muutaman viikon välein.
                                   Uuno noin kolmekuisena. Sadetakki on tehty leikkuujätteestä ja vanhasta 
                                   villaneuleesta. Takissa lukee heijastinkirjaimilla "Let it rain".
 


                          Uuno noin nelikuisena. Ompelin neuletakin kampavillaisesta neuletakista ja  tein 
neuleeseen mm. kauluksen neuletakin hihasta. 

Lokakuu meni kiireisesti kuten myös marraskuu. Marraskuussa oli vain muutama vapaapäivä ja kuun alussa esikoistyttäremme muutti omilleen. Muutto tuli nopeasti kun kiva vuokra-asunto löytyi ja marraskuussa ramppasin hänen kotonaan mm. mittaamassa verhojen pituutta ja etsin tarvittavia tavaroita meiltä kotoa ja kirpputoreilta sekä kaupoista. Pitäähän tytärtä auttaa ja auttamiseen liittyi myös mieluisaa koiran vahtimista.

Joulukuussa työtahti hieman hellitti ja kuvaan astui PUTKIREMONTTIIN VALMISTAUTUMINEN. Olemme mieheni kanssa koonneet melko runsaan tavaramäärän kotiimme viimeisten 20 vuoden aikana ja päätimme sortata tavarat ennenkuin ne pakataan evakkomuuttoa varten. Koska minulla joskus lähtee homma käsistä innostumisen vuoksi, päätin maalata ennen poismuuttoa kotimme vaatehuoneen ja keittiön. Tein siis maalausremonttia sen lisäksi että pakkasimme ja sorttasimme kotimme tavarat.  Kotimme laitettiin pakettiin joulukuun lopulla ja viikko sen jälkeen tyhjensin puolet työhuoneestani (samassa taloyhtiössä) ja pakkasin KAIKKI 15 VUODEN AIKANA KERTYNEET TAVARAT, JOTKA SÄÄSTIN SORTTAAMISEN JÄLKEEN.

Asumme nyt evakossa ja olen ilokseni huomannut, että olen onnistunut ottamaan sopivia ompelutavaroita mukaani. Mukaan tuli melko niukka mutta monipuolinen välineistö. Olin etukäteen hermoillut pakkausurakkaa, mutta saimme kaiken tehtyä aikatulussa ja voimat ovat nyt oikeastaan palautuneet. Tällä hetkellä paitsi opetan ja bloggaan, myös työstän nuoremmalle tyttärellemme vanhojentanssipukua. Puvusta tulee AIVAN UPEA! Täytyy ottaa puvusta kuvia ja postata niitä tähän blogiin. Kyseessä ei tosin ole kierrätyspuku, sillä hennon vaaleanpunaista tylliä ja samansävysitä silkkiä ei olisi löytynyt kirpputorilta.

Kurssini ovat tänä vuonna alkaneet vaihtelevasti: joku on peruuntunut ja joillekin on pitkät jonot.  Yleensä olen laittanut tänne aika ajoissa listan vaatetuunauskursseistani, mutta syksyn kiireiden vuoksi postaus jäi tekemättä. Liekö se syynä mm. Kauniaisten opiston kurssin peruuntumiseen... Tässä nyt viimeinkin lista kevään kursseistani. Osa kursseista on jo käynnissä mutta kannattaa seurata ko. opistojen kanavia myös tulevien kurssien osalta.  
 

                                  

Vaatetuunauskurssit keväällä 2020:

Etelä-Helsingin kansalaisopiston kurssi joka toinen maanantai alkaen 13.1.

Vantaan aikuisopiston vaatetuunauskurssit Myyrmäessä 14.1.-10.3. (päiväkurssi) ja Tikkurilassa 17.3.-5.5. (iltakurssi)

Järvenpään opiston iltaompelut joka toinen keskiviikko ja vaatetuunauskurssi viikonloppukurssina ajalla 8.2.-1.3. HUOM! VAATETUUNAUSKURSSIN TOTEUTUMINEN ON VAARASSA,  JOTEN KÄY KATSOMASSA TARKEMPAA AIKATAULUA OPISTON SIVUILTA!

Nurmijärven opiston vaatetuunauskurssi Klaukkalassa joka toinen torstai-ilta ajalla 23.1.-23.4. HUOM! KURSSI TARVITSEE TOTEUTUAKSEEN PIKAISESTI KOLME KURSSILAISTA!!

Hiiden opiston vaatetuunauskurssi Lohjalla viikonloppukurssina ajalla 25.1.-15.2.


Espoon työväenopiston vaatetuunauskurssi viikonloppukurssina ajalla 26.2.-22.3.


Kurssien lisäksi minulta on pyydetty inspiraatioluentoja keväälle ja jopa kesälle!

Tilkkupäivät Järvenpäässä 14.-15.3. ja luentoni on sunnuntaina 15.3.

Luennoin ja vedän vaatetuunauspajan Ommel 2020-tapahtumassa 5.-7.6. Luentoni ja työpajan ajankohta tarkentuu lähiakoina.

Luennoin ja vedän työpajan myös Rauman pitsiviikolla 21.7. Palataan tarkempiin kellonaikoihin myöhemmin.


Tässä olen kotimaisemissa Roihuvuoressa Helsingissä. Tuunasin loppusyksyllä itselleni vanhasta krimiturkistani lyhyen hupputurkin. Hupullinen turkki on lämmin ja käytännöllinen: lammasturkki ei säikähdä edes vesisadetta (jota on tänä talvena riittänyt ainakin eteläisessä Suomessa) ja huppu on hyvä vetää päähän jos sekä tuulee että sataa. Hameena on nahkainen vintagehame. Lyhensin hametta kymmenellä sentillä, mutta jätin sen superpitkäksi,  jotta sivun nappirivi jäisi näyttäväksi yksityiskohdaksi. Huivi on alpakkaa ja lahja mieheltäni muutaman vuoden takaa.
Sain elokuussa sukulaisiltani ja perheeltäni 50-vuotislahjaksi Marja Kurjen Royal-laukun. Laukku on ihana, tyylikäs, ylellinen ja vintagehenkinen. Vaikka minulla on monta kivaa vintage-käsilaukkua, en ole menneenä syksynä käyttänyt muita laukkuja! Royal-laukkuni on kokoa M. Ikkunaminen yksityiskohta on superhieno!!!!

                                                                                                 Photos: Väne Väisänen

Toivottavasti pidit tästä postauksesta. Next time I will write also in English! Tein Uunolle viime viikolla taas uuden takin ja laitan kuvan siitäkin heti kun se on mahdollista (eli kun tytär tulee koiransa kanssa meille päiväsaikaan).


 -Aija

 

Kommentit

  1. Onpa ihanaa että tulet Raumalle kesällä! Yritän päästä ainakin luennolle. Olen ompelijana aika kokematon, mutta idea kiinnostaa kovasti ja haluaisin oppia muokkaamaan vanhasta uutta. Tervetuloa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään