Kohta on kevät / Soon it is spring

 


Tein syksyllä vanhasta krimiturkista todella tyylikkään viitan. Pidän dramaattisista asuista ja musta viitta on juuri sopiva minun tyyliini silloin, kun kaipaan asuuni sellaista fiilistä. 


Tuntuu, että kohta päättyvä talvi on ollut pitkä. Onneksi valon määrä on lisääntynyt hurjasti ja kohta voin siirtyä välikausitakkeihin. Tässä kuitenkin kuvat turkisviitasta, jota on ihailtu syksyn ja talven aikana niin kursseillani kuin luennoillanikin.



En juurikaan tullut käyttäneeksi menneiden vuosikymmenien krimiturkkia, vaikka se oli minulle aivan sopiva. Jotenkin turkissa oli liian vanhanaikainen ilme. Turkisviitta on sen sijaan persoonallinen vaate. Viitta on myös käytännöllinen: jätin viittaan turkissa olleen  villavatiinin, jolloin sitä voi käyttää kun ulkolämpötila on -8...+5. Ja turkis pitää tietysti myös tuulta.




I made this fur cape in the autumn. I didn't wear the vintage fur coat and decided to upcycle it. The cape is stylish and dramatic enough and it is also practical: I saved the wool material and now the cape is perfect garment when the temperature is - 8... +5.










                                                                                                                 
                                                                                                                    Photos: Väne Väisänen



Säilytin turkista kauluksen, muhkeat olkapäät sekä etureunat turkishakasineen. Kaikki muu on muutettu.
Kaipaan jo kevättä, muttei myöhäissyksy tai talvi enää tunnu ikävältä ajalta, silloin voin pukeutua näin hienoon viittaan!


I saved the original collar, the shoulder line and the fur hooks. All the rest was made over! I already miss the spring but now the late autumn or winter doesn't feel depressing time because I have the coolest cape! 


Seuraavalla kerralla olemme varmasti jo keväisissä tunnelmissa joten sitä odotellen,

Next time it will be spring, until then,

Aija

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liian pienestä kirppishameesta täydellinen!

Tv-insertti ilmestyy tänään: holkkihihainen paita tuunattuna miesten kauluspaidasta/ A short-sleeve kimono shirt made of a men´s shirt: the insert is today on television

Mummoni vanha 70-luvun takki päivitettynä tähän päivään